Start med at svømme

At svømme er hos mange danskere ikke en decideret motionsform på samme måde, som f.eks. løb eller cykling er. Men det er utroligt synd, for svømning gør rigtig meget godt for kroppen, hvis man vel at mærke først har lært at svømme. Så snart man har styr på den detalje, så burde der ikke være noget i vejen for at blive en vaskeægte vandhund, samtidig med at man forbrænder den ene kalorie efter den anden.
Men alle skal lige i gang først, og derfor har vi her fundet 7 unikke tips og tricks frem, som vi anbefaler du følger, så du kan komme godt i gang med svømning som motionsform.

Men lad os da komme til de 6 tips med det samme her:

 • Bare spring ud i det det! Du kan ikke gøre noget forkert
  Ja, mere simpelt kan det jo egentligt ikke blive, men det er allerede her mange fejler. For mange tænker allerede så snart de hører ordet ”Svømning”, at de jo slet ikke kan svømme eller holde sig oven vande. Men her handler det bare om at tage springe ud af det. I svømning svømmer alle på hver sin måde, og det er din fordel, for så kan du gøre det præcis på den måde du gør og ønsker.
 • Køb det rette svømmeudstyr
  Som med alle andre sportsgrene, så skal man også have lidt svømmeudstyr for at kunne svømme ordentligt. Men meget af det har rigtig mange danskere i forvejen, da det bare er et par svømmebriller og et par badebukser eller en badedragt. Mere har du reelt set ikke brug for. Svømmebrillerne kan sagtens både være store eller små som er mere strømlinet (disse anbefales). Og dertil kan man selvfølgelig udvide sit udstyr som man bliver bedre, og det kunne f.eks. være en svømmetaske, snorkel, svømmefødder, finger padles osv., men det er ikke der, du skal have dit fokus i starten.
 • Start med det simple
  Alle har det svært i starten, og derfor bør du også starte med det mere simple når du svømmer. Det kunne være sig at du kun svømmer en bane brystsvømning (som langt de fleste foretrækker) af gangen, holder pause lidt og så svømmer en bane mere. Og jo bedre man så bliver, jo længere kan man så svømme og holde mindre pause.
 • Svøm altid med svømmebriller
  Uden svømmebriller, så kan man simpelthen ikke svømme ordentligt. Mange ældre voksne helliger sig til at svømme uden, men det betyder bare at man ikke får øvet den rette teknik, da man så kommer til at svømme med hovedet over vandet, hvilket bestemt ikke er optimalt, da det kan give hold i nakken efter noget tid. Derudover er det mega irriterende at få vand i øjnene hele tiden fra andre svømmere, så det er bare endnu en grund til altid at svømme med svømmebriller.
 • Gør det sjovt ved forskellige ”lege”
  Mange syntes ikke svømning lyder særligt fedt, når man jo ”bare” skal svømme frem og tilbage i den samme svømmehal dag ind og dag ud. Sådan kan man jo selvfølgelig godt stille det op, men realiteten er, at der er masser af muligheder for at gøre svømningen mere sjov og alsidig. Man kan svømme hurtigt, så langsomt eller skifte mellem de forskellige stilarter. Mulighederne er faktisk rigtig mange.
 • Find en svømmemakker
  Også nok det vigtigste, hvis man skal holde gejsten oppe og sikre man regelmæssigt kommer ned i svømmehallen. Find en der også vil svømme, og aftal løbende at mødes nede i hallen. På den måde står man aldrig rigtigt alene med at komme ud af døren.


Så er de 6 tips og tricks præsenteret. Også er det bare i gang med at svømme. Som skrevet er grundene til at lade være næsten ikke-eksisterende.

Mange danskere har allerede stor succes og glæde af at svømme, da man forbrænder ufatteligt meget, da man bruger hele kroppen. Det er også super godt, hvis man har problemer med ledene, samtidig med at det er super godt for konditionen. Man får lynhurtigt pulsen op, når man først giver den lidt gas nede i vandet.